Vår historia


Scintillo är en del av vårt familjeföretag i Italien. I tre generationer har vi försett våra kunder med exklusiv och handgjord inredning, vår bas och största klientel är Italien även om vi har arbetat med flera projekt i andra delar i och utanför europa. Nästa steg i vår utveckling är att etablera oss i Sverige. Tack vare vår mångåriga erfarenhet kan vi erbjuda exklusiva designade trappor som idag inte kan hittas i Sverige. Vi importerar all material från Italien. Scintillo producerar och installerar trappor i alla typologier.

Vårt uppdrag är att tillgodose alla våra kunders förfrågningar genom att alltid göra en omvärldsbevakning så att vi alltid kan erbjuda de bästa produkterna som finns på marknaden.

Vår produktionslinje består av trappor i armerad betong och stål. Vi kan dessutom tack vara vårt erfarna team utöver dessa två kategorier göra speciella projekt på begäran, i denna kategori finns inga begränsningar i form och material.

Vår linje i cement


Scintillos trappor i betong  är mångsidiga och anpassningsbara till de allra flesta förhållandena.
Våra spiraltrappor är unika och vi är stolta att vara de första som introducerar dessa trappor i Sverige. Våra spiraltrappor kännetecknas av att det inte finns en mittpelare. Istället för att ha en pelare i mitten är den implementerad i hela trappan. Våra trappor är inte bara vackrare utan mittpelare de är även mer praktiska och bekväma att gå i upp samt ner, det finns mer utrymme att bära större föremål då pelaren inte är i vägen.
Den yttre delen är gjord av ett vang i betong som stänger hela strukturen och förbereder för eventuella handräcken. Med sin betongstruktur kan de användas både inomhus och utomhus och kan behandlas med cementbaserade material och spackel.
Scintillo-trappan en självbärande struktur i armerad betong, fördelarna med denna trappa är många. Den är robustare och starkare än trappor i trä eller stål. Den påverkas inte av tid, de vibrerar eller knakar inte. Det går att anpassa trappan och renovera den genom enkla medel, utan att behöva byta ut hela trappan.
Även om du ska renovera hemma behöver du inte byta ut trappan, det går att byta ut trappstegen från trä till marmor, från glasfiber till härdat glas eller stål eller helt enkelt måla om den så får den en helt ny karaktär, du kan får en helt ny trappa utan att någonsin behöva byta ut den.

Installationen har två faser. Med vår teknik kan du använda trappan redan efter fas ett när vi varit hos er och installerat trappan den är redan i detta steg stabil och säker för att gå i. Efter cirka en vecka kommer vi tillbaka för att göra den sista finishen utefter de val ni har gjort. Vi är vana att arbeta i hus som ni bor i, vi gör minimal inverkan på huset under installationen och behöver inte stor yta utöver trappans placering.

I tabellen nedan är de vanliga storlekarna som trapporna utförs i:

 

I tabellen nedan ser ni ett urval av olika former vi utför våra trappor i:

På nedan bild ser ni hur spiraltrappan kan se ut ovanifrån, ni väljer vilken riktning den ska ha, moturs eller medurs:

Om du är intresserad, fråga oss gärna om en gratis konsultation, du kan även skicka förfrågan via e-post så återkommer vi med prisuppskattning.

För att vi ska kunan göra en så bra kalkyl som möjligt är det bra om offerten innehåller så mycket information som möjligt. Förutom val av storlek i diameter, form och riktning på trappan behöver vi veta måttet från golv till över plan.

Ni behöver även välja i vilket material ni vill ha på trappstegen, exempel på material man kan använda är: Glas, trä, stål, fiberglas, marmor, klinkers, kakel och sten.
Skönheten i dessa trappor och deras särdrag är att de är vackra ovanifrån och nedifrån sett, något som är svårt att erhålla med murade trappor som behöver göras på plats. Våra trappor produceras i en fabrik i Italien och alla strukturer är certifierade mot jordbävningar, bränder och kan därför klassifieras som nödtrappor.

Vår linje i stål


Scintillos ståltrappor är den mest eleganata och moderna möbeln att inreda med. Vill du ha ett modernt och minimalistiskt intryck är detta trappan för dig.
Metoden vi arbetar efter när det gäller våra ståltrappor börjar med en offert till kund med ett preliiminärt prisförslag och därefter tas de exakta måtten för trappan.
När vi har alla mått gör vi en teknisk ritning som visualiserar slutbilden av trappan. Om kunden godkänner offerten och den tekniska ritningen börjar vi tillverkningen.
Till skillnad från våra konkurrenter har vi inga färdiga trappor som vi svetsar ihop. Vi tillverkar varje detalj stor som liten för varje enskild trappa. Varje liten skriv och bult är specialdesignad på millimetern för varje unika projekt.
Kvalitén för dessa trappor kan inte jämföras med det som erbjuds idag på marknaden. Varje trappa studeras av en ingenjör för att säkerställa att materialet och strukturen är stabil och hållbar.
Trappornas struktur är i stål där varje element monteras ihop, det går att välja olika typer av behandling av stålet där det mest efterfrågade av våra kunder är våran specialla kromning. Den galvianska behandlingen innebär att stålet blir spegelblankt och är den tjockaste kromningen. Tack vare den höga kvaliten på våra ståltrappor går de även att använda utomhus.
Våra ståltrappor görs i många utförande och former bara fantasin sätter gränserna här.
När vi projekterar och producerar trappan gör vi samma sak med handräcket som anpassas till den specifika trappan.

När man valt trappa och typ av behandling av stålet väljer man vilken typ av finish trappan ska ha. Även i detta skede finns det flera olika varinater. Trappstegen går att göra i marmor, glas, trä, stål och så vidare. Det går även att integrera ledlampor och/eller värme i trappan och om så önskas

Speciella projekt


Tack vare vårt erfarna team med specifik erfarenhet kan vi skapa unika trappor till våra kunder. Trappan föds ur er idé eller projekt från kunden som vi sedan realiserar.

Vi börjar med att projektera trappan i våra program som vi sedan studerar för att säkerställa genomförbarheten. Nästa steg är att hitta allt material och i denna typ av trappa går det att använda alla typer av material, scintillo är alltid på plats på mässor inom branschen för att alltid har koll på allt det nya och bästa materialen som går att hitta i världen.

Det här är den mest innovativa sektorn i vårt företag som garanterar ett absolut unikt resultat för vår kund.